Werelddaklozendag

2023

Op Werelddaklozendag, dinsdag 10 oktober, voeren onafhankelijke belangenbehartigers en jongeren met ervaringskennis actie op verschillende plekken in het land. In o.a. Amsterdam, Den Haag, Gouda, Rotterdam en Utrecht gaan zij de straat op. Zij roepen wethouders op om bestrijding van dakloosheid onderdeel te maken van het lokale woonbeleid en meer prioriteit te geven aan het realiseren van meer structurele huisvesting voor jongeren. Dakloosheid is een woonprobleem!

Programma

Amsterdam

Don Bosco Straatvisie organiseert samen met jongeren met ervaringskennis een demonstratie van het Museumplein naar het Stadsloket (Stopera). Daar wordt de deur met oproepen van jongeren overhandigd aan wethouder Rutger Groot Wassink. Ervaringsdeskundige jongeren delen hun verhaal en benadrukken waarom passende woningen nu noodzakelijk zijn.

 

TIJD:
13:30-16:00

CONTACT:
Linda Wassink
06 20 810 003

Den Haag

Het Straat Consulaat organiseert samen met andere Haagse maatschappelijke organisaties een manifestatie van Torenstraat 35A naar het Spui. Demissionair staatssecretaris VWS Maarten van Ooijen komt langs. Het programma bevat muziek, gedichten, toespraken en een panelgesprek tussen (ex-)dakloze mensen en politieke vertegenwoordigers, waaronder wethouder Martijn Balster.

 

TIJD:
13:00-18:00

CONTACT:
Joy Falkena
06 51 550 091

Gouda

Kernkracht Midden-Holland organiseert een wandeling van Boelekade 1 naar buurthuis de Speelwinkel (Raam 60). Tijdens de bijeenkomst zal een ervaringsdeskundige een speech voordragen. Wethouder Anna van Popering-Kalkman zal aanwezig zijn.

 

TIJD:
14:00-16:00

CONTACT:
Julia Bilska
06 22 144 689

Rotterdam

Basisberaad voert samen met andere maatschappelijke organisaties actie op Binnerotte (ter hoogte van de bibliotheek). Daar voeren ze gesprekken met stadsgenoten en de dakloze Rotterdammer. De soepbus komt en ook de straatkapper is van de partij. Wethouder Buijt en Tjalling Vonk gaan in gesprek met Eric Verkaar, directeur van Zorgbelang, over wat nodig is in Rotterdam.

 

TIJD:
14:00-16:00

CONTACT:
Monja van Poppel
06 58 754 290

Utrecht

U-2B Heard! loopt met jongeren uit hun achterban in een optocht van Leidsekade 117 naar het stadskantoor (Stadsplateau 1, Utrecht), waar zij het gesprek aan gaan met wethouder Dennis de Vries en de deur met leuzen aanbieden.

 

TIJD:
14:30-16:00

CONTACT:
Valeria Sciascera
06 11 288 414

Laat je horen!

Meedoen? Het je vragen over het werk van de coalitie? Wil je je aansluiten bij de coalitie of het manifest mede-ondertekenen? De nieuwsbrief ontvangen of heb je een andere vraag voor ons? Aarzel niet contact op te nemen met het secretariaat en laat hier je gegevens achter.