Selecteer een pagina

Brede oproep aan Kamer: stel nieuwe woonwetten niet uit

5 september 2023

De Woonbond en andere organisaties roepen de Tweede Kamer op om belangrijke wet- en regelgeving over wonen niet controversieel te verklaren.

De Tweede Kamer besluit de komende weken welke wetsvoorstellen nog behandeld worden, en wat moet wachten tot er een nieuw kabinet zit. Samen met woningcorporaties, opvangorganisaties en belangenorganisaties voor daklozen stuurde de Woonbond een brief aan de Tweede Kamer. Daarin een oproep om de Wet Betaalbare huur en de Wet Versterking regie volkshuisvesting niet uit te stellen.

 

Wet Betaalbare huur

Met de Wet betaalbare huur krijgen de meeste vrije sectorwoningen een maximale huurprijs die met de kwaliteit samenhangt. Volgens de opstellers van de brief is dat hard nodig. De prijzen zijn nu compleet losgezongen van de geleverde kwaliteit.

 

Wet Versterking regie volkshuisvesting

De wet Versterking regie volkshuisvesting regelt dat gemeenten minimaal 30% sociale huur moeten realiseren in de nieuwbouwplannen.

 

Woonbond te zien op televisie bij EenVandaag

Zaterdag 9 september pleit Zeno Winkels, directeur van de Woonbond, in het tv-programma EenVandaag voor snelle behandeling van deze twee woonwetten. Hierin reageert hij ook op tegenstanders, zoals een particuliere verhuurder. Dit is om 18.15 te zien op NPO1 en achteraf terug te kijken.

Soortgelijke berichten